Repetitieruimte

De weijenbelt
Campherbeeklaan 82,
Berkum


Repetities

Ma: 20:00–22:30

Website Logo

Onze historie

Groot Mannenkoor Zwolle,
Sinds 1917


Het Grootmannenkoor Zwolle, kortweg GMZ genoemd, is opgericht op 2 juli 1917. In haar lange bestaan maakt(e) het koor de intentie van haar reislied: "Zingend willen wij vertolken, vriendschap tussen alle volken" meer dan waar. Zo waren er concertreizen naar, dan wel uitwisselingen met o.a. Tsechoslowakije, Slovenië en Roemenië (waar men de hoogste culturele onderscheiding: "de bronzen Kiriac-trophee" heeft ontvangen), Engeland, Schotland, Duitsland, Suriname, Portugal en Amerika. Ook in eigen land en regio treedt het koor regelmatig op met bekende solisten en orkesten.

In 2001 leverde het koor, ondanks een moordende hitte, een uitzonderlijke prestatie in Duitsland. Tijdens het internationale koorfestival de "Cacilia Chortage" in Lindenholzhausen behaalde het koor "Goud". 

Lindenholzhausen

In 2007 bestond het koor 90 jaar en dat werd groots gevierd met met een concert in Zwolle's prachtige nieuwe theater "De Spiegel".

 

De Spiegel

In 2013 werd Hennie Ramaekers uit Maastricht de nieuwe dirigent. Sindsdien is er hard gewerkt aan een nieuw en vooral breed repertoire. Naast het bekende mannenkoor repertoire zingt het koor ook stukken als The Phantom of the Opera, Jesus Christ Superstar, the Rose (Bette Midler) en het Beatles repertoire heeft geen geheimen meer voor de mannen. Door het organiseren van cursussen voor beginnende zangers maakt het koor een lichte groei door en in de afgelopen twee jaren hebben we een aantal jongere zangers verwelkomd. 

In oktober 2017 hebben we het honderdjarig bestaan gevierd met een concert in theater "De Spiegel". Samen met o.a. toonkunstkoor Caecilia uit Zwolle hebben we een aantal delen van Orff's  "Carmina Burana" uitgevoerd. 

Tevens is ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan een door Gerrit ter Haar en Hendrik van de Heijden geschreven boek uitgegeven met als titel:

100 jarig Jubileum

~1917 - 2017~

Groot Mannenkoor Zwolle

 

Jannes Otter heeft een kort filmpje gemaakt, dat je door op de afspeelknop te klikken, kunt bekijken.